Στους ΟΤΑ 5.000 άνεργοι ηλικίας 55 - 64 ετών

«Σήμα» στον ΟΑΕΔ να προχωρήσει μέσα στο Δεκέμβριο στην προκήρυξη του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (δήμων και περιφερειών) για την πρόσληψη και την 27μηνη απασχόληση 5.000 ανέργων ηλικίας 55-64 ετών δίνουν τα υπουργεία Ανάπτυξης Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Οικονομικών.
Σύμφωνα με την απόφαση στο πρόγραμμα των προσλήψεων εντάσσονται πρώην εργαζόμενοι ηλικίας 55-64 ετών των οποίων έχει καταγγελθεί η σύμβαση από τη 15η Ιουλίου του 2010 και μετά (ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 3863/2010) καθώς και μακροχρόνια άνεργοι ηλικίας 55-64 ετών που έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος και το 64ο έτος. Οι άνεργοι χρειάζεται, επιπλέον:




  • Να έχουν την ιδιότητα του άνεργου και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ.
  • Να είναι Ελληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
  • Να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και να έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης θα είναι 25 ευρώ για 24 μήνες επιχορήγηση + 3 μήνες χωρίς επιχορήγηση. Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να διατηρήσουν τις επιχορηγούμενες θέσεις εργασίας καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Πηγή: Ημερησία, 29 Νοεμβρίου 2011

Δημοσίευση σχολίου

  © Blogger template The Professional Template II by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP